ΕΕ: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα της Ελλάδας για την Απασχόληση

Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2007 15:51

Το πρόγραμμα της Ελλάδας για την προώθηση της απασχόλησης, της επαγγελματικής κατάρτισης και της κοινωνικής ένταξης, ύψους 4,5 δισ. ευρώ, με κοινοτική συνεισφορά 4,36 δισ. ευρώ, ενέκρινε σήμερα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής, στόχος του προγράμματος που εγκρίθηκε σήμερα και το οποίο συγχρηματοδοτείται από την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, είναι η ανάπτυξη της οικονομίας με βάση τη γνώση, η βελτίωση της ευελιξίας του εργατικού δυναμικού της χώρας και η ανάπτυξη μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης. Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση πρόκειται να δοθεί στην αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της καταπολέμησης των διακρίσεων εις βάρος μειονεκτικών ομάδων.

Ειδικότερα, τα επί μέρους προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί, πρόκειται να επικεντρωθούν στη βελτίωση των επαγγελματικών προσόντων των εργαζομένων με στόχο την αύξηση της απασχόλησης. Ακόμη έχουν προβλεφθεί ειδικά προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς εργασίας, με την ενθάρρυνση της δια βίου μάθησης.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα