«Νηνεμία» στην αγορά ομολόγων

Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020 11:35
UPD:11:37
shutterstock

Στροφή των επενδυτών προς τις αγορές μετοχών και μακριά από την ασφάλεια του κρατικού χρέους της Ευρωζώνης, με αποτέλεσμα την άνοδο των αποδόσεων και την υποχώρηση των τιμών, παραμένοντας όμως κοντά στα πρόσφατα χαμηλά, σε μια ένδειξη ότι οι ανησυχίες λόγω κοροναϊού συνεχίζουν να επισκιάζουν τις διεθνείς αγορές.

Με τη διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί την εξάπλωση του κοροναϊού και τον ενδεχόμενο αντίκτυπο στην παγκόσμια ανάπτυξη, η πολιτική αβεβαιότητα στην Ευρώπη λόγω των εξελίξεων στη Γερμανία προσφέρει στήριγμα στις αγορές ομολόγων. 

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ, η γυναίκα που θεωρείτο ότι θα είναι η επόμενη καγκελάριος της Γερμανίας, ανακοίνωσε χθες ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα για το συγκεκριμένο αξίωμα, αφήνοντας κενή τη θέση διαδοχής της Μέρκελ.

Οι αποδόσεις των περισσοτέρων κρατικών ομολόγων ανέκαμπταν μία με δύο μονάδες βάσης, με το γερμανικό 10ετές Bund στο -0,398%, πολύ κοντά στα χαμηλά -0,41% που είχε αγγίξει χθες. Από τις αρχές του έτους, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς έχει αποκλιμακωθεί περίπου 20 μονάδες βάσης, καθώς ο αντίκτυπος λόγω κοροναϊού ενδεχομένως να αναγκάσει την επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να διατηρήσει χαλαρή τη νομισματική πολιτική.

Σταθεροποιητικές τάσεις και στην περιφέρεια, με την απόδοση του ελληνικού 10τούς στο 1,03%, κοντά στο ιστορικό χαμηλό της προηγούμενης συνεδρίασης.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα