Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2007 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ για πρώτη φορά σε επτά ημέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, περιορίζοντας τις χειρότερες εβδομαδιαίες απώλειες σε τρεις μήνες του περιφερειακού δείκτη. Οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ ανέκαμψαν από τα χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι οι πρόσφατες απώλειες ήταν υπερβολικές.

Ο MSCI Asia Pacific Index - εκτός της Ιαπωνίας – σημείωνε άνοδο 0,6% στις 11:01 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ αναχαιτίζοντας τις απώλειες έξι ημερών του 3,8%. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει 4,4% αυτήν την εβδομάδα, έχοντας τις τέταρτες συνεχόμενες απώλειες και τη χειρότερα εβδομαδιαία επίδοση από το πενθήμερο που έληξε στις 17 Αυγούστου.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στις λοιπές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στη Ν. Κορέα, την Ταϊβάν, την Κίνα και την Αυστραλία.

Χθες στην Ιαπωνία ο δείκτης Topix έκλεισε με απώλειες 0,1%, με την υποχώρησή του κατά 21% από την άνοδο του Φεβρουαρίου, καθιστώντας την αγορά μετοχών της χώρας την πρώτη στις 10 μεγαλύτερες του κόσμου που εισήλθε σε πτωτική πορεία φέτος.

Κλειστές ήταν χθες οι αγορές στις ΗΠΑ λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα