Χρηματιστήρια: Σε αναζήτηση στηρίγματος Ευρώπη και Χ.Α.

Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 10:39
UPD:10:43
REUTERS/STAFF

Οι εξελίξεις γύρω από την εξάπλωση του κοροναϊού και οι ανησυχίες για τον αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία διατηρούν το κλίμα νευρικότητας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τις μετοχές να πασχίζουν, αλλά χωρίς επιτυχία, να παραμείνουν σε θετικό έδαφος κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας.

Οι διεθνείς τάσεις επηρέαζουν και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη σε αρνητικό έδαφος κατά το άνοιγμα και κάτω από τις 920 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 υποχωρούσε οριακά, έχοντας ως βαρίδι τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων. Οι τηλεπικοινωνίες κατάφεραν να κινηθούν κόντρα στο καθοδικό ρεύμα. 

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις οικονομικές εξελίξεις από την επιδημία του κοροναϊού, με την S&P Global Ratings να υποβαθμίζει σήμερα τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της Κίνας φέτος, στο 5% από 5,7%, εξαιτίας του κοροναϊού. 

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίγκ, είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα το πρωί με τον Αμερικανό ομόλογό του, με τον Τραμπ να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ανθεκτικότητα της Κίνας στην αντιμετώπιση της πρόκλησης.

Πτωτικές τάσεις μεταξύ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με απώλειες για τους γενικούς δείκτες σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι.

Aρνητική η εικόνα και στα ασιατικά χρηματιστήρια, αν και ο γενικός δείκτης στη Σαγκάη κατάφερε να κλείσει με άνοδο 0,33%. Πτώση σε Χογκ-Κογκ και Τόκιο

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα