Alpha Bank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 10ετές ομόλογο

Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 10:32
UPD:10:37
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών της Alpha Bank για ένα δεκαετές ομόλογο Tier 2, με το οποίο η τράπεζα θα ενισχύσει την κεφαλαιακή της ικανότητα. 

Η έκδοση έρχεται λίγο καιρό μετά την επιτυχή έκδοση του κρατικού 15ετους ομολόγου, η οποία χαρακτηρίστηκε από ισχυρή ζήτηση και άκρως ικανοποιητικό επιτόκιο. Είναι προφανές ότι η τράπεζα θέλησε να αξιοποιήσει την θετική δυναμική, που έχει δημιουργηθεί. 

Η αρχική τιμομολόγηση του ομολόγου της Alpha Bank υπολογίζει το επιτόκιο κοντά στο 5% με 5,25%. Στόχος να αντληθούν κεφάλαια ύψους 500 εκατ.ευρώ. Η έκδοση αναμένεται να βαθμολογηθεί με Caa2 και CCC από Moody's και S&P αντίστοιχα.

Σύμβουλος έκδοσης είναι η Citigroup. Οι Goldman Sachs International, HSBC, J.P. Morgan και NatWest Markets λειτουργούν ως «joint bookrunners» και η Alpha Finance ως «co-lead».

Όπως γράφει σήμερα η Ν η υψηλή κεφαλαιακή βάση αναμένεται να διατηρηθεί άνω των ελάχιστων εποπτικών απαιτήσεων σε όλη τη διάρκεια εφαρμογής του τριετούς πλάνου της τράπεζας, καθώς η Alpha Βank το 2022 στοχεύει σε δείκτη CET1 άνω του 15% και δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας (CAD) άνω του 17%.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα