Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 07:02
UPD:07:29

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές μετά την έκθεση η οποία έδειξε ότι οι αγοραστές στις ΗΠΑ αύξησαν τις δαπάνες τους μία ημέρα μετά τον εορτασμό των Ευχαριστιών, αυξάνοντας τις προοπτικές για τις εξαγωγές στη μεγαλύτερη ξένη αγορά της περιφέρειας.

Οι μετοχές της Nintendo Co., κατασκευάστριας του καλύτερου σε πωλήσεις ηλεκτρονικού παιχνιδιού, Wii και της LG Electronics Inc., της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής κινητών τηλεφώνων της Ασίας, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα πλέον της μιας εβδομάδας. Οι μετοχές της Westfield Group η οποία έχει στην κυριότητά της 59 εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ, αναρριχήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Ο MSCI Asia Pacific Index σημείωνε άνοδο 2,8%, φθάνοντας στις 158,77 μονάδες στη 1:20 μ.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να σημειώσει τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 19 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες από επτά μετοχές σημείωναν άνοδο σε κάθε μία που σημείωνε πτώση.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 σημείωνε άνοδο 2,4% φθάνοντας στις 15.249,39 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index κέρδιζε 2,2%, όπου οι ψηφοφόροι στις 24 Νοεμβρίου απομάκρυναν την κυβέρνηση συνεργασίας του πρωθυπουργού John Howard και εξέλεξαν νέο ηγέτη του τον Kevin Rudd.

Aνοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να σημειώνει άνοδο 3,5%.

Στις 23 Νοεμβρίου οι μετοχές στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά μία ημέρα μετά τον εορτασμό των Ευχαριστιών. Ο Standard & Poor's 500 Index αναρριχήθηκε 1,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε επτά ημέρες.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου αναρριχήθηκε έως 0,7%, φθάνοντας στα 98,90 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) μετά την άνοδό του 0,9% στα 98,18 δολ. το βαρέλι στις 23 Νοεμβρίου. Πριν από λίγη ώρα τα συμβόλαια του αργού διαπραγματεύθηκαν στα 98,79 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα