Εξελίξεις και στον πετρελαιαγωγό AMBO

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2007 09:23

Η επόμενη συνάντηση των υποψήφιων επενδυτών του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αυλώνα θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε ο κ. Ρούμεν Νικόλοβ, εκπρόσωπος για την Βουλγαρία της εταιρείας AMBO που διαχειρίζεται το έργο.

Στη συνάντηση θα προσκληθούν να παραστούν και εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των τριών χωρών που συμμετέχουν στο έργο (Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Αλβανια), διευκρίνισε ο κ. Νικόλοβ μετά από την υπογραφή του πρωτοκόλλου προσδιορισμού του γεωγραφικού σημείου, το οποίο θα διέρχεται ο αγωγός στα σύνορα Βουλγαρίας και ΠΓΔΜ (συνοριακός σταθμός Γιουέσεβο).

Πρόκειται για το τελευταίο επίσημο έγγραφο του εγχειρήματος που εξαρτάται από τις κυβερνήσεις των τριών χωρών, καθώς μετά από την υπογραφή του η εξέλιξη του έργου «περνάει» αποκλειστικά στα χέρια των επενδυτών του ιδιωτικού τομέα. Πριν από ένα μήνα περίπου αντίστοιχο πρωτόκολλο υπογράφτηκε και αναφορικά με το σημείο διέλευσης του αγωγού στα σύνορα μεταξύ ΠΓΔΜ και Αλβανίας.

Παράλληλα, εδώ και 1,5 περίπου μήνα βρίσκονται σε εξέλιξη σοβαρές συνομιλίες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες για τη συμμετοχή τους στο εγχείρημα αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και η δημόσια συζήτησή της καμία εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της δεν πρόκειται να ανακοινώσει τη συμμετοχή της, επεσήμανε ο κ. Νικόλοβ.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα