Γ. Στουρνάρας: Πιστωτική επέκταση και μείωση των επισφαλειών τα δύο «κλειδιά» για την ανάκαμψη

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 11:51
UPD:11:54
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η πιστωτική επέκταση και η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελούν τα δύο «κλειδιά» για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Οι ελληνικές τράπεζες διαθέτουν επαρκή κεφάλαια, χρειάζεται όμως να μειώσουν τις επισφάλειες, ώστε να συνδράμουν πιο ενεργά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σημείωσε ο κ. Στουρνάρας στην ομιλία του στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΙΟΒΕ. Όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με δυναμικούς ρυθμούς 2,2% το 2019.

Ο κ. Στουρνάρας προειδοποίησε ότι η επόμενη κρίση θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή, γι' αυτό και είναι ζωτικής σημασίας η τραπεζική ένωση στην Ευρωζώνη. Στο ίδιος μήκος κύματος, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Λούις ντε Γκίντος, υπογράμμισε ότι «η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης είναι ζωτικής σημασίας» για τις επιδόσεις της οικονομίας στην Ευρωζώνη.

Ο κ. Στουρνάρας, από την πλευρά του, υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε διαφορετική αρχιτεκτονική για τη Ζώνη του Ευρώ, ώστε να γεφυρώσουμε το χάσμα ανταγωνιστικότητας».

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα