Σταθερά στο ραντάρ των επενδυτών τα ομόλογα

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 11:37
UPD:11:41
REUTERS/AGUSTIN MARCARIAN

Oι ανησυχίες για τον αντίκτυπο της επιδημίας του κοροναϊού στην παγκόσμια οικονομία τρομάζουν τις αγορές, κρατώντας το κρατικό χρέος της Ευρωζώνης σταθερά στο ραντάρ των επενδυτών. Η δειλή άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδήγησε σε οριακή αποκλιμάκωση των αποδόσεων, παραμένοντας όμως κοντά στα χαμηλά τριών μηνών που είχαν αγγίξει στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Οι κινεζικές αγορές υπέστησαν πανωλεθρία κατά την πρώτη συνεδρίαση μετά την παρατεταμένη αργία για τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Έτους, με τις εκροές να προσεγίζουν τα 400 δισ. δολάρια, στη χειρότερη αιμορραγία από την εποχή της κρίσης.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου κινήθηκε εντός στενών ορίων διακύμανσης, με μικρή άνοδο 1,1 μονάδας βάσης, στο -0,43%, παραμένοντας κοντά στα χαμηλά τριών μηνών στα οποία είχε υποχωρήσει στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ο κοροναϊός που σαρώνει τις αγορές μετοχών και η αβεβαιότητα για τις μελλοντικές σχέσεις της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση κρατούν την προσοχή των επενδυτών στραμμένη προς το «καταφύγιο» του ευρωπαϊκού κρατικού χρέους.

Στην περιφέρεια, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς περέμενε σταθερή, στο 1,17%, κοντά στα ιστορικά χαμηλά που είχε αγγίξει την προηγούμενη εβδομάδα. Σταθερή και η απόδοση της ιταλικής 10ετίας, κάτω από το όριο του 1%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα