Πιο κοντά στο Χ.Α. η Lamda Μalls με ώθηση από το ΣτΕ

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 11:25
UPD:11:29
lamdadev.com

Η Lamda Malls βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εγκρίνει το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο του The Mall Athens.

Αυτή άρχεται να άρει την αβεβαιότητα περί αυθαίρετου και δημιουργεί προϋποθέσεις εισφοράς της εν λόγω δραστηριότητας στη Lamda Malls και επιτρέπει  ένα σημαντικό βήμα στα σχέδια εισόδου της στο χρηματιστήριο.

Με την άμεση υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη του ΣτΕ, το πρώτο Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο της χώρας θα είναι πλέον γεγονός, καθιστώντας πλέον νόμιμο, το μέχρι πρότινος «αυθαίρετο», Τhe Mall Athens, στο Μαρούσι. Ταυτόχρονα, εγκρίθηκε και το σχετικό Ρυμοτομικό Σχέδιο Εφαρμογής (ΡΣΕ) ενώ επικυρώθηκε και ο καθορισμός οριογραμμών ρέματος.

Προηγήθηκε συμφωνία των εμπλεκομένων μερών, του Δήμου Αμαρουσίου, της Lamda Olympia Village A.E. και της Εθνικής Τράπεζας για τα ζητήματα των απαλλοτριώσεων, καθώς και της χρηματοδότησης κοινόχρηστων χώρων πρασίνου, τεχνικής υποδομής και κυκλοφοριακής διευκόλυνσης, τα οποία και αναλαμβάνει η εταιρεία, ύστερα από το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη τον Οκτώβριο στο ΥΠΕΝ, αλλά και μετά από δύο συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ). 

Σημειώνεται ότι στην Lamda Malls συμμετέχει η αμερικανική Värde Partners, σημαντικός στρατηγικός εταίρος ενόψει της υλοποίησης της επένδυσης στο Ελληνικό ενώ υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ελέγχει ήδη τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Μediterranean Cosmos.  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα