Σε υψηλά πενταμήνου η δραστηριότητα στην ελληνική μεταποίηση

Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 11:20
UPD:11:25
REUTERS/REGIS DUVIGNAU

Σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά παρέμεινε και τον Ιανουάριο η ελληνική μεταποίηση, με την επιτάχυνση της παραγωγής και την άνοδο των νέων παραγγελιών να οδηγούν σε περισσότερες προσλήψεις από τις επιχειρήσεις του κλάδου με τους ταχύτερους ρυθμούς από τον Μάιο του 1999.

Ο δείκτης ΡΜΙ της Markit για την επιχειρηματική δραστηριότητα στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα ανήλθε στο 54,4 τον Ιανουάριο από 53,9 του Δεκεμβρίου, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη βελτίωση από τον Αύγουστο του 2019. Ο δείκτης παραμένει σταθερά πάνω από το όριο του 50, που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση. 

Η εξωτερική ζήτηση αυξήθηκε και οι νέες παραγγελίες για εξαγωγές σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλιο. «Οι επιχειρήσεις του μεταποιητικού κλάδου της Ελλάδας έκαναν δυναμική εκκίνηση το 2020, με την ανάπτυξη σε παραγωγή και νέα επιχειρηματική δραστηριότητα να επιταχύνεται», επισημαίνει η Σιάν Τζόνους, οικονομολόγος της Markit.

«Οι παραγωγοί αγαθών προέβησαν σε προσλήψεις, με την απασχόληση στον κλάδο να αυξάνεται με τους ταχύτερους ρυθμούς από την εποχή που άρχισαν να συγκεντρώνονται στοιχεία, τον Μάιο του 1999», αναφέρει.

Παράλληλα, οι επιχειρήσεις του κλάδου παραμένουν αισιόδοξες, αναμένοντας αύξηση των εγχώριων και ξένων πελατών, βελτίωση των χρηματοοικονομικών συνθηκών και επιτάχυνση της παραγωγής φέτος.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα