Ο.Α.: Σύμφωνα με τους κανονισμούς η επισκευή στο μισθωμένο από τη Hola αεροσκάφος

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 15:51

Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν σήμερα ότι η επισκευή που εντοπίστηκε στην άτρακτο του αεροσκάφους EC-KHI τύπου Boeing 737-300 - μισθωμένο από την ισπανική εταιρεία ΗOLA - έγινε απόλυτα σύμφωνα με τις διαδικασίες που ορίζει η κατασκευάστρια εταιρεία Boeing.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, η διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών ζήτησε πλήρη τεχνική έκθεση, μετά την απόφαση της να θέσει εκτός εκμετάλλευσης το συγκεκριμένο αεροσκάφος, την ίδια ημέρα (12.11.2007), που η τακτική επιθεώρηση στην Τεχνική Βάση ΟΑ-Υ επισήμανε την συγκεκριμένη επισκευαστική παρέμβαση.

Στην τεχνική έκθεση, που η Διοίκηση των Ολυμπιακών Αερογραμμών έλαβε χθες 27.11.2007 από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, τόσο η FAA (δηλαδή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, της χώρας κατασκευής του αεροσκάφους), όσο και η DGAC (δηλαδή η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Γαλλίας, της χώρας στην οποία ήταν νηολογημένο το συγκεκριμένο αεροσκάφος), πιστοποιούν την επισκευή «ως γινόμενη απολύτως σύμφωνα με το σχέδιο Dwg 65 C 34040 της ΒΑC (ΒΟΕING)».

Επιπρόσθετα και όπως ορίζουν οι κανονισμοί, το αξιόπλοο του εν λόγω αεροσκάφους πιστοποιήθηκε σήμερα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με την υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου ΥΠΑ/Δ2 /Γ-Α/13597 απόφασής της.

Υπενθυμίζεται ότι στις 9.11.2007 οι Ολυμπιακές Αερογραμμές κατήγγειλαν τη σύμβαση μίσθωσης άλλου αεροσκάφους (ΕC-KBO) τύπου Boeing 737-400, που η εταιρεία είχε επίσης συνάψει με την HOLA, λόγω της καθυστέρησης στην αποκατάσταση τεχνικής βλάβης που είχε εντοπιστεί.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα