ΑΔΕΔΥ: Στο στόχαστρο της κυβέρνησης οι εργαζόμενες γυναίκες

Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2007 15:57

«Η μερική βελτίωση όσον αφορά την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για ανατροπή των δικαιωμάτων των γυναικών και ιδιαίτερα των μητέρων ανηλίκων», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα όσα είπε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας http://www.naftemporiki.gr/news/static/07/11/28/1444620.htm για το ασφαλιστικό των γυναικών.

«H κυβέρνηση μετά την επιχειρούμενη, ισοπεδωτική συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων, συνεχίζει χωρίς πραγματικό και ουσιαστικό διάλογο το σχεδιασμό της για νέες περικοπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Σήμερα έθεσε στο στόχαστρό της τις εργαζόμενες γυναίκες και ιδιαίτερα τις μητέρες με ανήλικα παιδιά, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης των προστατευτικών διατάξεων για τη μητρότητα που αποτελούν κατάκτηση του συνδικαλιστικού και εργατικού κινήματος, διαμορφώνοντας ουσιαστικά το πλαίσιο για πλήρη εξομοίωση των όρων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ και σημειώνει:

«Αυτό αποδεικνύει ότι μόνο τυχαίες δεν ήταν οι παρεμβάσεις της το προηγούμενο διάστημα που οδήγησαν στην εμπλοκή του θέματος στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, με ανοιχτή την αμφισβήτηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισξης στο δημόσιο τομέα.

Όσον αφορά τις δεσμεύσεις του υπουργού ότι δεν αυξηθούν τα όρια ηλικίας και δεν θα μειωθούν οι συντάξης, καθώς επίσης και για την αναπλήρωση των συντάξεων, η ΑΔΕΥ υπογραμμίζει πως δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα όσο η κυβέρνηση δεν ανοίγει τα χαρτιά της για την χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα