Χρηματιστήρια: Δειλή ανάκαμψη σε Ευρώπη και Χ.Α.

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020 10:43
UPD:10:51
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Δειλή ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά την «πανωλεθρία» της προηγούμενης συνεδρίασης, αν και η παγκόσμια ανησυχία που προκαλεί η ταχεία εξάπλωση του κινεζικού κοροναϊού δεν αφήνει περιθώρια για μεγάλη άνοδο. Με θετικό πρόσημο άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται 0,29%, οδεύοντας προς τις 940 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κινείτο σε θετικό έδαφος, σημειώνοντας κέρδη 0,35% κατά τις πρώτες ώρες των συναλλαγών. Στο επίκεντρο του ενδιαφερόντος οι μετοχές του βιομηχανικού κλάδου με άνοδο σχεδόν 1%.

Οι αγορές εμφανίζουν σημάδια σταθεροποίησης, μετά τη βουτιά 2,3% του STOXX 600 στην προηγούμενη συνεδρίαση, χάνοντας περίπου 180 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης. Οριακή άνοδος στη Φραγκφούρτη, κέρδη περίπου 0,33% σε Λονδίνο και Παρίσι.

Οι φόβοι για νέα επιδημία, παρόμοια με την επιδημία άτυπης πνευμονίας(SARS) του 2003 κλονίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, με τον αριθμό των θανάτων από τον κοροναϊό να υπερβαίνει το όριο του 100 και πάνω από 4.000 κρούσματα.

Απώλειες στην Ασία, με τον νοτιοκορεατικό Kospi να υποχωρεί 3,2%, ενώ ο Straits Times της Σιγκαπούρης υπέστη πτώση 2,59%. Οι αγορές σε Κίνα και Χογκ-Κογκ παραμένουν κλειστές, καθώς έχουν παραταθεί οι αργίες για τον εορτασμό του Νέου Σεληνιακού Έτους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα