Siemens: Αναδιάρθρωση με στόχο τη βελτίωση της κερδοφορίας

Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2007 14:21

ΣΤΗΝ ενίσχυση της κερδοφορίας της σκοπεύει να επικεντρωθεί στο εξής η Siemens AG - μέσω μιας ριζικής αναδιάρθρωσης των λειτουργιών της - όπως δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας, Πίτερ Λόσερ.

«Επιθυμούμε να αναδειχθούμε σε παγκόσμιο ηγέτη σε επίπεδο κερδοφορίας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος, μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ενός φιλόδοξου προγράμματος αναδιάρθρωσης του ομίλου. Στόχος αυτού είναι να καταστήσει την Siemens περισσότερο διαφανή, λιγότερο περίπλοκη, ταχύτερη και περισσότερο αποτελεσματική.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της, κατά το τρέχον οικονομικό έτος του 2008, το οποίο λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά τα κέρδη ανά μετοχή σε σχέση με τα επίπεδα της προηγούμενες χρήσης (3,99 ευρώ ανά μετοχή).

Βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Siemens θα μειωθούν από 11 σε οκτώ, ενώ οι δραστηριότητές της θα χωριστούν σε τρεις τομείς: τη βιομηχανία, την ενέργεια και τις υπηρεσίες υγείας.

Η μετοχή της ενισχυόταν στις 13.30, ώρα Ελλάδος, κατά 0,6% στα 101,5 ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα