Xρηματιστήρια: Επιστροφή σε θετικό έδαφος - Διατήρηση ανοδικού momentum στο Χ.Α.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 10:41
UPD:10:43
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συγκρατημένη άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με θετικό πρόσημο άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών, διατηρώντας επάξια τον τίτλο της χρηματιστηριακής αγοράς με τις καλύτερες επιδόσεις στον κόσμο που είχε αποκτήσει το 2019.

Ο γενικός δείκτης κινείται ανοδικά κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ενισχυμένος 0,19% και πάνω από το όριο των 940 μονάδων. Ο δείκτης είχε καταφέρει και χθες να πάει κόντρα στο καθοδικό ρεύμα της Ευρώπης και να κλείσει με κέρδη.

Ανάκαμψη και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό να ενισχύεται 0,2% και τις μετοχές του κλάδου μέσων μαζικής ενημέρωσης να ηγούνται των κερδών. Πτώση άνω της μισής ποσοστιαίας μονάδας για τις μετοχές του κλάδου αυτοκινήτων.

Θετικά πρόσημα σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι, με τον γερμανικό DAX να ενισχύεται 0,57% και τον FTSE 100 να ενισχύεται 0,34%. Αντίστοιχα κέρδη και για τον CAC 40 του ΠΑρισιού. 

Οι αγορές άρχισαν να ανακάμπτουν έπειτα από τις χθεσινές απώλειες, καθώς τα σχέδια της κινεζικής κυβέρνησης να θέσει υπό έλεγχο τον ιό φαίνεται να καθησυχάζουν τους επενδυτές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα