Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΒΕΘ

Κυριακή, 02 Δεκεμβρίου 2007 12:53

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

ΈΜΦΑΣΗ στη μελέτη υλοποίησης του έργου ανέγερσης κτηρίου πολλαπλών χρήσεων στο οικόπεδο του ΒΕΘ εντός της ΒΙΠΕ Σίνδου (προϋπολογισμού άνω των 3.500.000 ευρώ) και στην υποστήριξη της εκθεσιακής δραστηριότητας εσωτερικού και εξωτερικού δίνει για το 2008 ο προϋπολογισμός του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος εγκρίθηκε στη συνεδρίαση τού Διοικητικού Συμβουλίου της Τετάρτης 28/11/2007.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΒΕΘ κ. Σωτήριος Μαγόπουλος, «προβλέπονται-μεταξύ άλλων- κονδύλια 200.000 ευρώ για τη σύνταξη πάσης φύσεως μελετών που απαιτούνται για την εκτέλεση του έργου ανέγερσης του 'στρατηγείου' των βιοτεχνών, καθώς και κονδύλια ύψους 200.000 ευρώ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της μονοπρόσωπης ΕΠΕ η οποία θα διαχειρισθεί την ανέγερση του κτηρίου πολλαπλών χρήσεων.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής το οποίο αφορά τους εν δυνάμει, αλλά και μελλοντικούς μικρομεσαίους επιχειρηματίες της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και θα δώσει νέα ώθηση και προβολή των επιχειρηματικών κινήσεών τους». Όσον αφορά την υποστήριξη της εκθεσιακής δραστηριότητας σε εσωτερικό και εξωτερικό, η οποία περιλαμβάνει την επιδότηση συμμετοχής των μελών του ΒΕΘ σε εκθέσεις και τη διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, προβλέπεται συνολικό κονδύλι ύψους 150.000 ευρώ.

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος -όπως επισημάνθηκε - κινείται στο πλαίσιο του συμφώνου σταθερότητας πού προβλέπει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό έως το 2010. Επισημάνθηκε, ωστόσο, η αναγκαιότητα προσήλωσης στους στόχους του, με έμφαση στην πάταξη της εισφοροδιαφυγής και φοροδιαφυγής, προστατεύοντας τις υγιείς επιχειρήσεις, ενώ τονίσθηκε η αναγκαιότητα αποφυγής λήψης νέων φορολογικών μέτρων τα οποία θα δυσχέραιναν τη θέση των επιχειρηματιών.

Τέλος, τονίστηκε η αναγκαιότητα τήρησης του ωραρίου των δημοσίων υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης προς αποφυγή της καθημερινής ταλαιπωρίας χιλιάδων επιχειρηματιών και επισημάνθηκε η αναγκαιότητα καθιέρωσης ενός διευρυμένου ωραρίου λειτουργίας, το οποίο θα προβλέπει και απογευματινή βάρδια κατά τα πρότυπα των λοιπών χωρών μελών της Ε.Ε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα