Eurobank EFG: Εξαγορά ποσοστού 9,99% στην Marble Bar Asset Management

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 09:40
UPD:09:41

Την απόκτηση ποσοστού 9,99% στην Marble Bar Asset Management LLP, εταιρεία διαχείρισης εναλλακτικών χαρτοφυλακίων (alternative asset manager) με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε η Eurobank EFG

Σύμφωνα με την εταιρεία, το εναπομείναν ποσοστό αναμένεται να εξαγοράσει η EFG International, με έδρα τη Ζυρίχη, που υπάγεται όπως και η Eurobank EFG στο EFG Group.

Η Eurobank EFG θα συνεισφέρει 52 εκατομμύρια δολάρια για το μειοψηφικό αυτό ποσοστό, ως αρχικό τίμημα εξαγοράς, και αναμένεται μελλοντικά να συνεισφέρει άλλα 30-80 εκατομμύρια δολάρια ως πρόσθετο τίμημα, ανάλογα με την απόδοση της ΜΒΑΜ για μία περίοδο έξι ετών.

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2008, μετά τη λήψη των απαραίτητων αδειών από τις αρμόδιες κανονιστικές αρχές, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η ΜΒΑΜ είναι εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων με εξειδίκευση στις στρατηγικές long/short equity, και στην πελατειακή της βάση συμπεριλαμβάνονται τόσο θεσμικοί επενδυτές όσο και ιδιώτες υψηλής οικονομικής επιφάνειας. Τα υπό διαχείριση κεφάλαια των πελατών της κυμαίνονται περίπου στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η στρατηγική προσέγγιση της ΜΒΑΜ συνδυάζει την ενδελεχή ανάλυση των χαρτοφυλακίων, συνδυάζοντας ένα εργαλείο επιλογής μετοχών (stock screening tool), ανεπτυγμένο από την ίδια την εταιρεία, με την εμπειρία στη διαπραγμάτευση μετοχών που διαθέτουν τα στελέχη της (διαχειριστές κεφαλαίου και αναλυτές). Η επενδυτική της στρατηγική είναι να εξασφαλίζει σχετικά χαμηλές διακυμάνσεις και χαμηλή εξάρτηση από την αγορά μετοχών, μέσω χαμηλού δανεισμού των χαρτοφυλακίων που διαχειρίζεται και με αποδόσεις που στοχεύουν στα 12-15% το χρόνο μετά από προμήθειες.

Η ΜΒΑΜ διαχειρίζεται τέσσερις οικογένειες χαρτοφυλακίων (fund families), τα οποία συμβαδίζουν συστηματικά με την προσέγγιση και τους στόχους της εταιρείας. Από τη δημιουργία του πρώτου κεφαλαίου σχεδόν πριν από μία δεκαετία, οι ετήσιες αποδόσεις για κάθε μία από τις κατηγορίες κεφαλαίων κυμαίνονται στα 13-19%.

Όπως επισημαίνει η Eurobank EFG, ο στρατηγικός στόχος της σε σχέση με την επένδυση στην ΜΒΑΜ είναι να ενδυναμώσει την πρόσβασή της σε επενδυτικές λύσεις που αναπτύχθηκαν στον χώρο των hedge funds, οι οποίες αποφέρουν υψηλές αποδόσεις και προστιθέμενη αξία. Συνολικά, αναμένεται ότι η συναλλαγή αυτή θα ωθήσει την ανάπτυξη πρόσθετων συνεργιών μεταξύ της EFG International και της Eurobank EFG στον τομέα της διαχείρισης επενδύσεων.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα