Γαλλία: Πωλείται το 3,7% της EDF για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων

Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2007 10:01
UPD:10:03

ΠΟΣΟΣΤΟ έως 3,7% της Electricite de France σκοπεύει να πουλήσει η γαλλική κυβέρνηση, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετικό ανακοινωθέν της υπουργού Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ, πρόκειται να διατεθούν αρχικά 45 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας σε θεσμικούς επενδυτές, ενώ υπάρχει η πιθανότητα αυτές να αυξηθούν σε 67,3 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ανωτέρω μετοχές αναλογούν σε περισσότερο από το 3% της εταιρείας, το οποίο θα διατίθετο, σύμφωνα με δηλώσεις του Νικολά Σαρκοζί την περασμένη Πέμπτη.

Τα έσοδα της πώλησης θα χρησιμοποιηθούν για την αναβάθμιση των γαλλικών πανεπιστημίων. Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίες δέχεται πιέσεις από τους υπουργούς Οικονομικών της Ε.Ε. να μειώσει το χρέος της χώρας του, βρίσκεται αυτή την περίοδο αντιμέτωπος με διαδηλώσεις φοιτητών, αναφορικά με τα σχέδιά του να δώσει περισσότερη αυτονομία στα πανεπιστήμια.

Η μετοχή της Electricite de France, το 87,3% της οποίας ανήκει στο γαλλικό κράτος, έχει σχεδόν τριπλασιαστεί από την αρχική δημόσια προσφορά της τον Νοέμβριο του 2005, όταν η αξία της ανερχόταν στα επτά δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα