Στον άερα η συμμαχία Renault-Nissan;

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 21:33
UPD:21:35
REUTERS/Philippe Wojazer

Την πιθανότητα να διαλυθεί η συμμαχία με τη Renault φέρεται να εξετάζουν τα στελέχη της Nissan Motor, εν μέσω ανησυχιών ότι οι σχέσεις με τον γαλλικό όμιλο αυτοκινήτων έχουν καταστεί δυσλειτουργικές μετά την απομάκρυνση του πρώην επικεφαλής, Κάρλος Γκοσν, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Από πέρυσι, η Nissan εξετάζει τα υπέρ και κατά διατήρησης της συμμαχίας, ειδικά όταν πρόκειται για ανταλλαγή τεχνολογίας και κινητήρων, όπως ανέφερε στο Bloomberg μία πηγή, που προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία της. Οι μελέτες προηγήθηκαν της απόδρασης του Γκοσν από την Ιαπωνία και ήταν προκαταρκτικές, ενώ ακόμη δεν έχει ληφθεί κάποια συγκεκριμένη απόφαση.

Η Renault αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Nissan και ο γαλλικός όμιλος επιδιώκει την αποκατάσταση των δεσμών. Παρ' όλα αυτά, οι πληροφορίες δείχνουν πόσο εύθραυστες είναι οι σχέσεις μεταξύ των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκοσν στην Ιαπωνία στα τέλη του 2018. Ο Γκοσν κρατούσε επί χρόνια τις ισορροπίες στη μεγαλύτερη συμμαχία μεταξύ εταιρειών αυτοκινήτων στον κόσμο. Μετά τη σύλληψή του στην Ιαπωνία διέφυγε στον Λίβανο, έχοντας καταστεί ο πιο διάσημος φυγάς στον κόσμο.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα