Συνεχίζεται η άνοδος των τιμών πετρελαίου

Τρίτη, 04 Δεκεμβρίου 2007 09:43

ΔΙΕΥΡΥΝΑΝ τα κέρδη τους, την Τρίτη, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, οι τιμές πετρελαίου στη Νέα Υόρκη. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησαν τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε εβδομάδων, ωστόσο, ανέκαμψαν αργότερα, εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα διατηρήσει αμετάβλητη την παραγωγή του.

Χαρακτηριστική ήταν η χθεσινή δήλωση ανώτατου αξιωματούχου του πετρελαϊκού τομέα της Λιβύης, ο οποίος υπογράμμισε πως η αγορά «είναι πολύ καλά εφοδιασμένη», εκτιμώντας ότι δεν υφίσταται λόγος ενίσχυσης της παραγωγής.

Η τιμή του αμερικανικού αργού για τα συμβόλαια παράδοσης Ιανουαρίου παρουσίαζε κέρδη 67 σεντς, ή 0,8%, στα 89,98 δολάρια το βαρέλι, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο NYMEX. Στην αγορά της Σιγκαπούρης διαμορφωνόταν στις 2.58 μ.μ., τοπική ώρα, στα 89,78 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμή του υποχώρησε τη Δευτέρα στα 87,14 δολάρια το βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 24 Οκτωβρίου, για να κλείσει ωστόσο αργότερα στα 89,31 δολάρια, αυξημένο κατά 0,7%.

Στο ICI Futures Europe του Λονδίνου, η τιμή του Brent ενισχυόταν έως και 65 σεντς, ή 0,7%, στα 90,45 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αγορά της Σιγκαπούρης διαμορφωνόταν στα 90,20 δολάρια το βαρέλι.

Πέραν της επίσημης συνόδου του ΟΠΕΚ, που θα διεξαχθεί στο ¶μπου Ντάμπι, την Τετάρτη αναμένονται και τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ για τα αμερικανικά αποθέματα αργού την περασμένη εβδομάδα. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές, αυτά θα έχουν υποχωρήσει κατά 900.000 βαρέλια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα