16 δρομολογήσεις επιβατηγών πλοίων αναμένουν «πράσινο» από τον ΥΕΝ

Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2020 10:59
UPD:11:02

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected] 

Συνολικά 16 αιτήματα δρομολογήσεων πλοίων ή τροποποιήσεων δρομολογίων που έχουν εγκριθεί ομόφωνα από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών αναμένουν σήμερα Παρασκευή 10/1 τη θετική ή μη αποδοχή τους από τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ως ορίζει η νομοθεσία. Μεταξύ των αιτημάτων αυτών είναι η έκτακτη δρομολόγηση του ταχύπλοου «Θάντερ» της Fast Ferries, αλλά και οι τροποποιήσεις δρομολογίων πλοίων της Golden Star Ferries και της Sea Jets.

Οι εταιρείες αναμένουν, μετά τη θετική γνωμοδότηση του ΣΑΣ, την έγκριση των αιτημάτων τους από τον υπουργό προκειμένου στη συνέχεια να ανοίξουν τα πλάνα τους για να προσελκύσουν επιβάτες εν όψει της έναρξης της νέας περιόδου.

Οι επόμενες ημέρες είναι κρίσιμες καθώς την περίοδο αυτή, κυρίως από το εξωτερικό, αρχίζουν να γίνονται οι πρώτες κρατήσεις από όσους θέλουν να επισκεφθούν ελληνικά νησιά. Εκπρόσωποι των εταιρειών εκφράζουν μάλιστα την απορία τους γιατί καθυστερεί η έγκριση των αιτημάτων, δεδομένου ότι οι αποφάσεις του ΣΑΣ ελήφθησαν από τις 13 Δεκεμβρίου. Ειδικότερα ομόφωνα θετικά γνωμοδότησε το ΣΑΣ:

- για την έκτακτη δρομολόγηση του επιβατηγού ταχύπλοου «Θάντερ», αλλά και τροποποιήσεις δρομολογίων για «Αικατερίνη Π» και «Θεολόγος Π» και «Φαστ Φέρρις Άνδρος» της FAST FERRIES.

-την τροποποίηση δρομολογίων των επιβατηγών-οχηματαγωγών «Σουπερφερρυ» και «Σουπερφερρυ ΙΙ», και των ταχύπλοων «Σούπερ Εξπρές» και «Σουπερραννερ», «super cat» και «super speed» της Golden Star Ferriers

-την τροποποίηση δρομολογίων των ταχύπλοων επιβατηγών οχημάτων «champion jet 1», «naxos jet», «champion jet 2», «sifnos jet», «mega jet», «power jet», «world champion jet» της SeaJets.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα