Folli Follie: Νέα σενάρια διάσωσης

Μετά τη συζήτηση του αιτήματος πτώχευσης
Πέμπτη, 09 Ιανουαρίου 2020 10:24
UPD:10:27
REUTERS/COSTAS BALTAS

Της Σοφίας Εμμανουήλ
[email protected] 

Νέα σενάρια διάσωσης της Folli Follie τροφοδότησε η χθεσινή συζήτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών της αίτησης πτώχευσης της εταιρείας που είχε κατατεθεί από μερίδα ομολογιούχων -εκπροσωπούμενων από τις Valartis International LTD και Darsi Investment Ltd- κατόχων του 0,87% του ομολόγου της σε ελβετικό φράγκο.

Στη συζήτηση, που είχε αρχικώς προγραμματιστεί για τις 6 Νοεμβρίου 2019 αλλά έλαβε αναβολή για χθες, οι συνήγοροι της εταιρείας ισχυρίστηκαν ότι παραμένει σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους πιστωτές ενώ ανατροφοδότησαν τα σενάρια βιώσιμης λύσης του αδιεξόδου και διάσωσης της εταιρείας.

Εμπαιγμό χαρακτήρισε τις αναφορές περί διάσωσης ο Νορβηγός Gustav Stenbolt, επικεφαλής του Valartis Group, που παρίστατο στη συζήτηση και μίλησε για εικόνα πτωχευμένης εταιρείας.

Aπό την άλλη μεριά, στο πλαίσιο των προτάσεων στις οποίες αναφέρθηκε το νομικό επιτελείο της FF Group περιλαμβάνεται η άντληση ρευστότητας έως 90 εκατ. ευρώ από funds και η αξιοποίηση πόρων από τη συμμετοχή της Folli Follie στη Dufry (δεσμευμένες μετοχές) καθώς και από την εγγραφή λογιστικής αξίας από τη θυγατρική Links of London για την υποστήριξη των AssetCo και OpsCo, που με βάση την πρόταση που διαπραγματεύεται το επιτελείο της εταιρείας με τους ομολογιούχους, θα παρέχουν εγγυήσεις αλλά και εμπορική δραστηριότητα αντίστοιχα.

Εν κατακλείδι, θα πρέπει να αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με το αίτημα πτώχευσης ενώ η όποια προσδοκία καλλιεργείται από το νομικό επιτελείο της Folli Follie δεν αλλάζει τα δεδομένα, στον βαθμό που η πλειοψηφία των ομολογιούχων δεν έχει δώσει πράσινο φως στο σχέδιο διάσωσης.

Η διοίκηση της εταιρείας θα πρέπει να ολοκληρώσει τη διαδικασία της συμφωνίας με τους ομολογιούχους, για να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης στον Πτωχευτικό Δίκαιο με βάση το άρθρο 106 β ή δ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα