Χ.Α.: Άνοιξε με βουτιά 2% για τον Γ.Δ.

Κοκκίνησαν τα ταμπλό ανά την Ευρώπη
Τετάρτη, 08 Ιανουαρίου 2020 10:49
UPD:10:53
Eurokinissi/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Τα αντίποινα της Τεχεράνης κατά των ΗΠΑ με επιθέσεις σε βάσεις στο Ιράκ τρόμαξαν τους επενδυτές ανά την Ευρώπη. Oι ρευστοποιήσεις είναι πολύ πιο έντονες στην Αθήνα, επιβεβαιώνοντας τους φόβους ότι η έντονη αστάθεια στη Μέση Ανατολή θα λειτουργήσει ως τροχοπέδη στην πορεία των ελληνικών μετοχών. 

Με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν και παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για απώλειες και «όλα βαίνουν καλώς», ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. βρέθηκε λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης να κάνει «βουτιά» 2,1% στις 905,4 μονάδες, με τον τζίρο κοντά στα 180 εκατ. ευρώ και το σύνολο σχεδόν των επιμέρους δεικτών σε βαθύ κόκκινο. Μόνη εξαίρεση ο κλάδος τροφίμων αν και με κέρδη μόλις 0,2%. 

Την ίδια ώρα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,6%. Στη Φραγκφούρτη ο DAX καταγράφει πτώση 0,75%, στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 0,5% όσο και ο FTSE 100 στο Λονδίνο, ενώ στο Μιλάνο ο FTSE MIB είναι στο -0,6%. 

Σκηνικό ρευστοποιήσεων είχαμε νωρίτερα και στην Ασία. Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 1,57%, ενώ ο Σύνθετος Δείκτης στη Σαγκάη βρέθηκε στο -1,22%. Πτώση σχεδόν 0,9% και για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα