Πλώρη για τεχνολογικά «έξυπνη» διαχείριση πλοίων

Τρίτη, 07 Ιανουαρίου 2020 23:21
REUTERS/PAOLO GANGEMI

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Μία συμφωνία με το βλέμμα στο μέλλον ανακοίνωσαν χθες δύο Έλληνες εφοπλιστές, ο Γιώργος Οικονόμου και ο Ιωάννης Μαρτίνος. H Signal Maritime του Ιωάννη Μαρτίνου «βάζει» την πρωτοποριακή τεχνολογικά πλατφόρμα που δημιούργησε στη διαχείριση πλοίων με την αξιοποίηση της τεχνικής νοημοσύνης και η Heidmar Inc. του Γιώργου Οικονόμου «βάζει» ένα ικανό μέγεθος στόλου ώστε να επιτευχθούν υψηλών επιδόσεων υπηρεσίες διαχείρισης. 

Οι δύο πλευρές, που εκπροσωπούν κορυφαία ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού, προχώρησαν σε μία συμφωνία ορόσημο που αφορά τη διαχείριση από τη Signal με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων ενός κοινού στόλου δεξαμενοπλοίων.

Άμεσα η Signal θα αναλάβει την εμπορική διαχείριση 18 δεξαμενόπλοιων τύπου aframax που είναι ενταγμένα στο Sigma Pool της Heidmar. Επίσης η Signal σε συνεργασία με τη διοικητική ομάδα της Heidmar θα διαχειρισθεί τα δεξαμενόπλοια τύπου LR2 που ανήκουν στο Sigma Pool, τα Suezmax που είναι ενταγμένα στο Bluefin Pool και τα δεξαμενόπλοια VLCC του Seawolf Pool. 

Τα πλοία των προαναφερόμενων pools θα παραμείνουν εντός των υφιστάμενων δομών τους, αλλά θα επωφεληθούν από την πρόσβαση στις δυνατότητες που προσφέρει η Signal, τονίζεται τη σχετική ανακοίνωση.

Η Signal με έδρα την Αθήνα είναι μία διαχειρίστρια εταιρεία με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση της πλέον σύγχρονης τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης. Η Heidmar ιδρύθηκε το 1984 και είναι από τους μεγαλύτερους διαχειριστές δεξαμενοπλοίων με έναν στόλο από 50 πλοία που ανήκουν σε 20 διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες.

Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννης Μαρτίνος, διευθύνων σύμβουλος της Signal Inc., «είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την Heidmar και προσβλέπουμε στην παροχή μιας ισχυρότερης και καλύτερης υπηρεσίας στην αγορά μέσω αυτής της συνεργασίας». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Signal σημείωσε κορυφαίες επιδόσεις από το 2018 που ανέπτυξε τις νέες τεχνολογικές λύσεις και υπογράμμισε ότι ο συνδυασμός της ομάδας Signal και της τεχνολογίας της θα συνεχίσει να παρέχει ισχυρή απόδοση για όλους τους συνεργάτες του pool. 

O κ. Γιώργος Οικονόμου, βασικός μέτοχος της Heidmar, σχολίασε ότι η ψηφιοποίηση και η ενοποίηση είναι τα κρίσιμα θέματα της αγοράς και πρόσθεσε ότι τα συστήματα pool είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικά. Τόνισε ότι ο συνδυασμός της τεχνολογίας της Signal με το μέγεθος του στόλου αποτελεί το σωστό μίγμα για ένα αποδοτικό pool. 

Τέλος, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Tradewinds η Heidmar θα σταματήσει τη λειτουργία της μετά τον προσεχή Ιούνιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα