Στην εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας σε κάθε οργανισμό για έναν πλήρως διασυνδεδεμένο, «έξυπνο» κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του δημόσιου τομέα, των οικονομικών υπηρεσιών, της ενέργειας, των μεταφορών, της πρωτογενούς παραγωγής καθώς και άλλων κλάδων με επίκεντρο την ανάπτυξη του 5G εστιάζει η Ηuawei.
Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου η εταιρεία να ανταποκριθεί σε αυτή τη στρατηγική αλλά και να παραμείνει ανταγωνιστική στοχεύοντας στην κορυφή του κλάδου της επενδύει στο χώρο της Έρευνας & Ανάπτυξης νέων προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών. Τα ποσά που επενδύει η Huawei στην έρευνα είναι από τα υψηλότερα παγκοσμίως, το 2017 ανήλθαν στα 13,5 δισ. δολ. ΗΠΑ, το 2018 έφθασαν στα 15 δισ. δολ. ΗΠΑ (14,1% του συνολικού κύκλου εργασιών της, στοιχείο που την κατατάσσει παγκοσμίως στη 5η θέση σύμφωνα με το EU Industrial R&D Investment Scoreboard του 2018) και συνολικά τα τελευταία χρόνια οι επενδύσεις σε έρευνα έχουν φθάσει συνολικά στα 70 δισ. δολ ΗΠΑ.
Είναι χαρακτηριστικό ότι απασχολεί συνολικά 194 χιλιάδες εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 94 χιλιάδες εργάζονται σε κάποιο από τα 14 ερευνητικά κέντρα που διατηρεί ο κινεζικός κολοσσός σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για επιδόσεις που φέρνουν την Huawei μέσα στην πρώτη πεντάδα των εταιρειών που επενδύουν τα περισσότερα κεφάλαια για έρευνα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η καινοτομία και οι αντίστοιχες ICT λύσεις, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας έως σήμερα, 211 εταιρείες από τη λίστα Fortune Global 500, συμπεριλαμβανομένων 48 από τις κορυφαίες 100, και συνολικά πάνω από 700 πόλεις σε όλο τον κόσμο την έχουν επιλέξει ως τον συνεργάτη τους για τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.
Ειδικά στον τομέα του 5G έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια από την προηγούμενη δεκαετία. Από τη στιγμή που τα πρότυπα για το 5G οριστικοποιήθηκαν στα μέσα του 2018 έχει υπογράψει περισσότερα από 60 εμπορικά συμβόλαια παγκοσμίως από τα οποία περισσότερα από 30+ είναι στην Ευρώπη. Σύμφωνα δε με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία έχει ήδη εξάγει περισσότερους από 400.000 σταθμούς βάσης 5G, και βρίσκεται στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά την τεχνολογία 5G. Τα στελέχη της κινεζικής πολυεθνικής υποστηρίζουν πως ο κόσμος είναι τόσο μεγάλος που είναι αδύνατο να υπάρχει μόνο ένας προμηθευτής τεχνολογίας 5G. Είναι αναμενόμενο λοιπόν, όπως λένε, πολλοί προμηθευτές τεχνολογίας να συνεργάζονται προκειμένου να επιτυγχάνεται τεχνολογική συμβατότητα έτσι ώστε να υπάρχει ομοιογένεια, βέλτιστο κόστος και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε όλους. Και συμπληρώνουν λέγοντας πως είναι κάτι που πρέπει να μοιραστεί όλη η ανθρωπότητα έτσι ώστε να μπορεί να ευδοκιμήσει.
Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητα την κυβερνοασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών. Τα κέντρα διαφάνειας της κυβερνοασφάλειας της Huawei είναι ανοικτά στους πελάτες και τους ανεξάρτητους οργανισμούς δοκιμών, επαναλαμβάνουν με κάθε ευκαιρία υψηλόβαθμα στελέχη του τεχνολογικού κολοσσού. Όπως επισημαίνει η εταιρεία, οι ανεξάρτητοι οργανισμοί δοκιμών καλούνται να διεξάγουν δίκαιες, αντικειμενικές και ανεξάρτητες δοκιμές ασφαλείας και επαληθεύσεις σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα, στον τομέα αυτό, πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές του κλάδου. Αυτά τα κέντρα είναι εξοπλισμένα με περιβάλλοντα δοκιμών μόνο για τον σκοπό αυτό, προκειμένου να παρέχουν στους πελάτες και τα τρίτα μέρη, προϊόντα, λογισμικά, τεχνικά έγγραφα και εργαλεία δοκιμών της Huawei καθώς και την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη.