Alapis: Εξαγορά του 49% της K.Π. Μαρινόπουλος

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007 12:09
UPD:12:27

ΣΤΗΝ εξαγορά του 49% των μετοχών της εταιρείας Κ.Π. Μαρινόπουλος Α.Ε. προέβη η Alapis ABEE αντί 18,5 εκατ. ευρώ. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του επιχειρηματικού της σχεδίου μέσω της διάθεσης μέρους των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Όπως αναφέρει η Alapis στην ανακοίνωσή της, η Κ.Π. Μαρινόπουλος Α.Ε. ιδρύθηκε το 1979 και έχει διαγράψει μέχρι σήμερα μία συνεχή ανοδική πορεία αποσκοπώντας στην πλήρη κάλυψη των αναγκών του σύγχρονου φαρμακείου, σε μικρούς χρόνους ανταπόκρισης.

Έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο διάθεσης και διανομής φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων, σε περισσότερα από 2.000 σημεία πωλήσεων.

Ειδικότερα, η Κ.Π. Μαρινόπουλος Α.Ε. διαθέτει τα υψηλής προϊόντα ΑΛΕΦΑ (private label), βρεφικές τροφές και πάνω από 10.000 παραφαρμακευτικά είδη. Στην επιχείρηση απασχολούνται συνολικά 237 άτομα.

Κατά το έτος 2006 η Κ.Π. Μαρινόπουλος Α.Ε. είχε ενοποιημένες πωλήσεις € 266,9 εκ. και Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) € 5,3 εκ.

Για το 2007, αναμένεται οι πωλήσεις να ανέλθουν περίπου σε € 315 εκ. και τα Κέρδη προ Φόρων Χρηματοδοτικών, Επενδυτικών Αποτελεσμάτων και Αποσβέσεων (EBITDA) σε € 7 εκ. περίπου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα