«Η κυβέρνηση δεν συζητά θέμα συνδιοίκησης του ΟΤΕ»

Πέμπτη, 06 Δεκεμβρίου 2007 12:49

Η κυβέρνηση δεν συζητά θέμα συνδιοίκησης του ΟΤΕ, ξεκαθάρισε σήμερα από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη «σχετικά με τον σταδιακό έλεγχο του ΟΤΕ από τη Μαρφιν Ινβέστμεντ Γκρουπ», ο υπουργός διευκρίνισε ότι περαιτέρω αποκρατικοποίηση δεν θα γίνει χωρίς σχέδιο και χωρίς συγκεκριμένη απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων.

«Δεν θα γίνει "εική και ως έτυχεν" αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ, αυτό είναι ξεκάθαρο. Ούτε συζητά, με οποιοδήποτε θεσμικό επενδυτή ή με οποιαδήποτε εταιρεία επενδύσεων, η κυβέρνηση θέμα συνδιοίκησης του ΟΤΕ», παρατήρησε ο κ. Αλγοσκούφης και υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση - δεν έχει κανένα σκοπό να αφήσει μέσα από διαδικασίες απόκτησης μετοχών, μέσω της αγοράς, να χαθεί ο έλεγχος του ΟΤΕ».

Από την πλευρά του, ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι η Marfin Investment Group, που κατέχει το 17% του ΟΤΕ, είναι ήδη «συνδιοίκηση». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το φόβο ότι «έχει χαθεί ο έλεγχος από το Δημόσιο», καθώς όπως είπε, «υπάρχουν και ιδιώτες, που σε μια κρίσιμη στιγμή, όπως στην επίδειξη ισχύος που έκανε χθες η Μαρφίν, θα ταχθούν υπέρ της και όχι υπέρ του ελληνικού Δημοσίου».

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα