Άνοδος στο Χ.Α., επιφυλάξεις στην Ευρώπη

Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου 2019 10:58
UPD:11:02
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με οριακή πτώση άνοιξαν οι συνεδριάσεις στα μεγάλα χρηματιστήρια της Ευρώπης, ενώ ελαφρά ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 

Ο Γενικός Δείκτης στο Χ.Α. ενισχύεται 0,46% στις 896,13 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών προς το παρόν να είναι κοντά στα 2 εκατ. ευρώ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 παρουσιάζει πτώση 0,1%, ενώ από 0,1% έως 0,2% υποχωρούν οι βασικοί δείκτες σε Λονδίνο, Φραγκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο. Το κλίμα προβλέπεται υποτονικό όλες αυτές τις ημέρες των εορτών. 

Νωρίτερα είχε επικρατήσει κλίμα ευφορίας στις ασιατικές αγορές, με τον δείκτη της περιοχής Ασίας- Ειρηνικού να σκαρφαλώνει σε υψηλά 18 μηνών. 

Οι ελληνικές μετοχές έχουν επιδοθεί σε ένα εντυπωσιακό ράλι φέτος, ενώ και οι ευρωπαϊκές σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ την προηγούμενη εβδομάδα, χάρη στην προκαταρκτική συμφωνία ΗΠΑ- Κίνας, η οποία περιόρισε την απαισιοδοξία για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και εν μέσω προσδοκιών για ένα «μαλακό» Brexit. 

Tελικά λίγο πριν από τα Χριστούγεννα γίνεται σαφές πως η σινο-αμερικανική συμφωνία δεν θα υπογραφεί πιθανότατα φέτος, ενώ νευρικότητα επικρατεί και για το Brexit, αφού ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι διατεθειμένος για παράταση στην μεταβατική περίοδο, κάτι που στενεύει τα περιθώρια για μία ουσιαστική εμπορική συμφωνία. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα