Talk of the market: Oι προβολείς στις τράπεζες

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019 10:50
UPD:11:06
  • Kινήσεις ξένων θεσμικών εντοπίζουν στην κεφαλαιαγορά ορισμένοι χρηματιστές θεωρώντας κρίσιμο παράγοντα για την εμφάνιση αγοραστικού ενδιαφέροντος την εδραίωση ενός θετικού περιβάλλοντος στην εγχώρια οικονομία. Όσο δε πνέει ούριος άνεμος στις διεθνείς αγορές η συγκυρία θεωρείται ευνοϊκή.

 

  • Ειδικά σήμερα, οι εκτιμήσεις θέλουν τον κλάδο των τραπεζών θα βρίσκεται στο επίκεντρο, σε συνέχεια τουdeal της Eurobank με την doValue. Πρόκειται για μεγάλη συμφωνία που προβλέπει (α) την πώληση του 80% των μετοχών της θυγατρικής της Eurobank, FPS (Project Europe) και (β) την πώληση μέρους των ομολογιών ενδιάμεσης (mezzanine notes) και χαμηλής (junior notes) διαβάθμισης της τιτλοποίησης απαιτήσεων ύψους 7,5 δισ. ευρώ (Project Cairo). Η επιτευχθείσα συμφωνία αποτιμά την πλατφόρμα διαχείρισης στα 360 εκατ. ευρώ ενώ η Eurobank εισπράττει 248 εκατ. ευρώ κι επιπλέον τίμημα έως 40 εκατ. ευρώ, ανάλογα με την επίτευξη ορισμένων οικονομικών αποδόσεων σε ορίζοντα δεκαετίας.

 

  • «Ακατάλληλη» ώρα ήρθε το μήνυμα του οίκου Fitch για τη Wind Hellas. Την ώρα που είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης στο Λονδίνο, με τους βασικούς μετόχους να αξιολογούν τις μη δεσμευτικές προσφορές ανακοίνωσε ότι αναθεωρεί από σταθερή σε αρνητική την προοπτική (outlook) για την εταιρεία επιβεβαιώνοντας το αξιόχρεο της εταιρείας σε “Β”, ως αποτέλεσμα της πληρωμής κεφαλαίου 225 εκατ. ευρώ στην μητρική Crystal Almond Holdings, η οποία και ανεβάζει την μόχλευση της εταιρείας πάνω από το όριο του 4. 

 

  • Όλα δείχνουν ότι η διαδικασία πώλησης της Wind θα παγώσει μέχρι νεωτέρας. Η πληρωμή μερίσματος 225 εκατ. ευρώ μπορεί να αφαίρεσε από την εταιρεία την ευελιξία για οργανική επέκταση μέσω υψηλότερων κεφαλαιακών δαπανών, εξαγορών και επενδύσεων φάσματος, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Fitch, αλλά προς το παρόν είναι ένα σημαντικό έσοδο, σε συνέχεια του ομολογιακού ύψους 525 εκατ. ευρώ. 

 

  • H Lamda Development ανακοίνωσε ότι η διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών των 97.014.940 νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αρχίσει στις 23.12.2019.

 

  • Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο της Folli Follie με την εκλογή του Δημητρίου Βαλαχή και του Γεωργίου Ι. Ιωαννίδη, ως νέων μελών σε αντικατάσταση των παραιτηθέντων Γεωργίου Κουτσολιούτσου και Περικλή Δοντά, αντίστοιχα.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα