Fitch: Γιατί υποβάθμισε το outlook της Wind σε αρνητικό

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 16:31
UPD:16:32

Να αναθεωρήσει την προοπτική (outlook) για τη Wind Hellas σε αρνητική από σταθερή αποφάσισε ο οίκος Fitch Ratings, επιβεβαιώνοντας το αξιόχρεο της εταιρείας σε «Β». 

Όπως εξηγεί ο οίκος στην ανακοίνωσή του η υποβάθμιση του outlook είναι αποτέλεσμα της πληρωμής κεφαλαίου 225 εκατ. ευρώ στην μητρική Crystal Almond Holdings, η οποία και ανεβάζει την μόχλευση της εταιρείας πάνω από το όριο του 4 (καθαρό χρέος προς EBITDA), που έχoυν θέσει οι αναλυτές του Fitch. Η πληρωμή μερίσματος αφαίρεσε από την εταιρεία την ευελιξία για οργανική επέκταση μέσω υψηλότερων κεφαλαιακών δαπανών, εξαγορών και επενδύσεων φάσματος, αναφέρουν. 

«Πιστεύουμε ότι η εταιρεία διατηρεί την ικανότητά της να περιορίσει την μόχλευσή της οργανικά, όπως δείχνουν και οι ισχυρές επιδόσεις του 2019, αλλά η απομόχλευση κάτω από το όριο της υποβάθμισης μπορεί να καθυστερήσει έως το 2022-23 εξαιτίας των αναμενόμενων πληρωμών για τα δίκτυα 5G» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Ο οίκος σημειώνει επίσης ότι η ανάπτυξη της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών παραμένει εύθραυστη και ο ανταγωνισμός υψηλός, ενώ οι ελεύθερες ταμειακές ροές της Wind Hellas παραμένουν μέτριες, έχοντας γυρίσει σε θετικό έδαφος μόλις το 2019. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα