Κ. Χατζηδάκης: «Sabena α λα ελληνικά»

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 11:58
UPD:13:05

Σχέδιο «Sabena α λα ελληνικά» για τη δημιουργία αεροπορικής εταιρείας με τη συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών που θα διαδεχθεί την Ολυμπιακή και δεν θα είναι άλλη από την Πάνθεον αποκαλύπτει με συνέντευξή του προς «Το Βήμα» ο υπουργός Μεταφορών κ. Κ. Χατζηδάκης.

Επισημαίνει ότι η χώρα δεν θα μείνει ούτε μία ημέρα χωρίς πτήσεις και η Ολυμπιακή θα κλείσει αφού πρώτα ανοίξει η νέα εταιρεία μέσα στο 2008. Ο υπουργός υπεραμύνεται της χρονικής συγκυρίας που αποφάσισε να ανοίξει το θέμα της Ολυμπιακής καθώς λέει ότι τα δεδομένα άλλαξαν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δεν ήθελε να περιμένει να μάθουν οι Ελληνες τα δυσάρεστα νέα από τις Βρυξέλλες.

Διαβεβαιώνει ότι κανένας από τους εργαζομένους δεν θα χάσει τη δουλειά του, αλλά επισημαίνει ότι το σχέδιο που υπάρχει προβλέπει μετατάξεις και εθελουσία έξοδο.

Σε ερώτηση για το αν θα καλέσει ιδιώτες επενδυτές ο κ. Χατζηδάκης απάντησε τα εξής: «Εμάς μας ενδιαφέρει να υπάρξει ιδιώτης επενδυτής. Και δεν θα υπάρξει όσο εκκρεμούν θέματα, διότι με αυτόν τον τρόπο κανένας δεν είναι σίγουρος να μπει μέσα. Μπορεί εμείς να έχουμε τη δική μας νομική ερμηνεία, όμως οποιοσδήποτε επενδυτής θέλει να είναι σίγουρος ότι δεν θα του έρθουν στο κεφάλι υποχρεώσεις της σημερινής Ολυμπιακής που θα κινδυνεύει να κληρονομήσει. Και αυτή ακριβώς είναι η δυσκολία του εγχειρήματος που τώρα γίνεται ακόμη μεγαλύτερη.

Επιδίωξή μας είναι να κάνουμε μια νέα καθαρή εταιρεία, μια άλλη υγιή Ολυμπιακή, που θα μπορέσει να ανοίξει τα φτερά της με τη συμμετοχή ιδιωτών. Το αν θα είναι 100% ιδιωτική ή όχι, θα το δούμε και ανάλογα με τις εξελίξεις.

Θέλω να πω ότι σχέδιο έχουμε. Υπάρχουν όμως πτυχές του σχεδίου που σε οποιαδήποτε χώρα της Ευρώπης και αν ήταν θα εξαρτιόνταν και από την Ε.Ε. Καλώς ή κακώς, δεν είμαστε μόνοι μας αυτή την ώρα! Δεν μπορούμε σε αυτό το θέμα λόγω του ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου να προχωρήσουμε χωρίς την έγκριση της Επιτροπής».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα