Σύσφιγξη εμπορικών σχέσεων με το Μαρόκο

Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2007 12:43

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ελλήνων επιχειρηματιών που επισκέφθηκε το Ραμπάτ και την Καζαμπλάνκα του Μαρόκου, από 02-06 Δεκεμβρίου διοργάνωσε, στο πλαίσιο προώθησης και ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδας και Μαρόκου, το ¶ραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου & Αναπτύξεως.

Kατά τν διάρκεια των συναντήσεων υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Καζαμπλάνκα. Η αποστολή αυτή, πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με την Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων του Μαρόκου και τη βοήθεια της Πρεσβείας του Μαρόκου στην Αθήνα και της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ραμπάτ.

Στην επιχειρηματική αποστολή αυτή συμμετείχαν ελληνικές επιχειρήσεις στους τομείς βιομηχανίας, εμπορίου, τουρισμού κ.α.

Το πρόγραμμα στη πόλη του Ραμπάτ συμπεριλάμβανε επαφές και συναντήσεις με εκπροσώπους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του Ραμπάτ και με Μαροκινούς επιχειρηματίες.

Επίσης τα μέλη της αποστολής συναντήθηκαν με τον υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου του Μαρόκου κ. Maazouz. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων συζήτησαν τρόπους για περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων και των κοινών επενδύσεων μεταξύ των δύο φίλων χωρών.

Στη συνέχεια τα μέλη της αποστολής μετέβησαν στην πόλη της Καζαμπλάνκα, τη βιομηχανική πρωτεύουσα του Μαρόκου, όπου επισκέφθηκαν το Εμπορικό Επιμελητήριο της Καζαμπλάνκα. Εκεί συναντήθηκαν με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καθώς και με ομολόγους τους επιχειρηματίες. Οι διμερείς επαφές συνεχίστηκαν στο χώρο όπου διέμεινε η αποστολή.

Την ελληνική αποστολή συνόδευσε ο Έλληνας πρέσβης στο Μαρόκο κ. Γεώργιος Γεωργούντζος.

Tέλος, η ελληνική αποστολή απηύθυνε πρόσκληση στην μαροκινή πλευρά για διοργάνωση αποστολής επιχειρηματιών του Μαρόκου που θα επισκεφθούν την Ελλάδα το πρώτο τετράμηνο του 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα