Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 07:02
UPD:07:07

ΠΤΩΤΙΚΑ, για πρώτη φορά σε σύνολο τεσσάρων ημερών, κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της PetroChina Co. μετά την υποχώρηση των τιμών του αργού πετρελαίου σε συνδυασμό με την εντολή της Κίνας στις τράπεζες να απαξιώσουν περισσότερα αποθέματα.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,2% περιορίζοντας το ράλι τριών ημερών του 1,4%. Περίπου δύο μετοχές κινούντο πτωτικά σε κάθε μία που σημείωνε άνοδο.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχωρούσε 0,5% φθάνοντας στια 15.871,20 μονάδες. Οι μετοχές των τραπεζών συμμετείχαν τα μέγιστα στην πτώση του CSI 300 Index στην Κίνα, ο οποίος σημείωνε άνοδο 0,4%. Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες και στις λοιπές ανοιχτές αγορές της περιφέρειας εκτός από τους δείκτες στο Χονγκ Κονγκ και την Ινδονησία.

Με απώλειες έκλεισαν οι δείκτες στις ΗΠΑ στις 7 Δεκεμβρίου, ωθώντας τον Standard & Poor's 500 Index χαμηλότερα για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιανουαρίου υποχώρησε 0,6% φθάνοντας στα 87,75 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex) μετά την υποχώρησή του κατά 2,2% στις 7 Δεκεμβρίου. Πριν από λίγη ώρα το αργό διαπραγματεύθηκε στα 87,82 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα