Ιαπωνία: Διπλάσιες οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 07:27

ΜΕ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ρυθμό αυξήθηκαν τον Οκτώβριο οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού στην Ιαπωνία, σηματοδοτώντας ότι οι εταιρείες θα αυξήσουν τις επενδύσεις τους για να καλύψουν την ζήτηση σε Ασία και Ευρώπη για τσιπ που χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα.

Οι παραγγελίες αυξήθηκαν 12,7% φθάνοντας στο 1,08 τρισ. γιέν (9,7 δισ. δολ.) έναντι του Σεπτεμβρίου όταν υποχώρησαν 7,6%, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργικοί συμβούλιο στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 41 οικονομικοί αναλυτές οι οποίοι ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού θα υποχωρούσαν κατά 6,2%.

Οι εξαγωγές στην Κίνα και την Ευρώπη αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ τον Οκτώβριο, ωθώντας τις εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Canon Inc. και της Sharp Corp. να δαπανήσουν περισσότερα σε εταιρείες και εξοπλισμό. Εκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ιαπωνίας, ενδέχεται να δείξει αυτήν την εβδομάδα ότι οι μεγάλες εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους με ρυθμό κοντά στον ταχύτερο, σε χρονικό διάστημα πλέον της δεκαετίας.

Το γιέν διαπραγματεύθηκε στα 111,59 ανά δολάριο ΗΠΑ στη 1:09 μ.μ. στο Τόκυο, από 111,57, πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων. Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας παρέμεινε αμετάβλητη στο 1,565%.

Οι παραγγελίες για μηχανολογικό εξοπλισμό αναρριχήθηκαν 10,2%, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιαπωνικής κυβέρνησης και οι παραγγελίες των εταιρειών παροχής υπηρεσιών σημείωσαν αύξηση 8,8%. Οι παραγγελίες μηχανολογικού εξοπλισμού καταδεικνύουν τις επενδύσεις των εταιρειών το επόμενο τρίμηνο και εξάμηνο του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα