UBS: Νέες διαγραφές 10 δισ. δολαρίων στην αξία ενεργητικού

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 09:45
UPD:09:48

ΝΕΕΣ διαγραφές στην αξία ενεργητικού του συνδεδεμένου με ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια χαμηλής εξασφάλισης, ύψους 10 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος UBS.

Παράλληλα, η εταιρεία γνωστοποίησε πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, πωλώντας μερίδιά της σε κυβερνητικό φορέα της Σιγκαπούρης καθώς και σε επενδυτή της Μέσης Ανατολής.

Η UBS, η οποία έχει δεχθεί ιδιαίτερα σοβαρό πλήγμα από την κρίση στην αμερικανική αγορά ενυπόθηκου χρέους, αναμένει ζημίες για το τέταρτο τρίμηνο του έτους και ενδεχομένως και για το 2007.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η τράπεζα θα συγκεντρώσει περί τα 13 δισ. ελβετικά φράγκα (11,48 δισ. δολάρια), τα 11 δισ. εκ των οποίων θα επενδύσει ο Επενδυτικός Οργανισμός της Κυβέρνησης της Σιγκαπούρης (GIC) και τα δύο δισ. φράγκα επενδυτής της Μέσης Ανατολής.

Από τις αρχές του έτους, οι χρηματιστηριακές εταιρείες και οι τραπεζικοί όμιλοι έχουν εμφανίσει ζημίες, συνολικού ύψους 66 δισ. δολαρίων καθώς και διαγραφές στην αξία ενεργητικού τους, λόγω της κρίσης στα subprime. Ειδικότερα, η UBS ανακοίνωσε στο τρίτο τρίμηνο διαγραφές ύψους 4,66 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της ελβετικής τράπεζας έχει καταγράψει φέτος απώλειες 21%, μειώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία περισσότερο από 25 δισ. ελβετικά φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα