Ρουμανία: 17 φορές η υπερκάλυψη της Transgaz

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2007 09:45

Η αξία των προσφορών που κατέθεσαν οι επενδυτές στην αρχική δημόσια προσφορά για την αγορά μετοχών της Transgaz Medias (TGN) ξεπέρασαν το 1,1 δισ. ευρώ (3,9 δισ. λέι) ή το υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία του Χρηματιστηρίου Αξιών του Βουκουρεστίου (ΧΑΒ). Το προσφερόμενο ποσό του 1,1 δισ. ευρώ είναι διπλάσιο από τα έσοδα του κράτους από την πώληση της Petrom και σχεδόν 1/4 της συνολικής αξίας των συναλλαγών στο ΧΑΒ κατά τη διάρκεια του 2007.

Τόσο ο βαθμός υπερκάλυψης της έκδοσης (πάνω από 17 φορές) όσο και ο αριθμός των επενδυτών που συμμετείχαν στη διαδικασίας (περίπου 11 χιλ.) αποτελούν επίπεδα ρεκόρ για το ΧΑΒ. Στο τμήμα της δημόσιας προσφοράς που αφορά τους μεγάλους επενδυτές (60% του συνόλου, προσφορές πάνω από 500 χιλ. λέι – 143 χιλ. ευρώ) υπερκαλύφθηκε κατά 24 φορές με το μεγαλύτερο μέρος των σχετικών προσφορών να υποβάλλεται την τελευταία ημέρα της διαδικασίας (Παρασκευή).

Στο τμήμα των μικρών επενδυτών (από 2 έως 500 χιλ. ευρώ) ο βαθμός υπερκάλυψης της προσφοράς μετοχών διαμορφώθηκε στο 6,7%.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα