Tείχος στις προσπάθειες Τραμπ για μπλόκο της Huawei υψώνουν οι τεχνολογικές των ΗΠΑ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 12:18
UPD:12:19

Στις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να μπλοκάρει τη Huawei από την αμερικανική αγορά αντιστέκεται ο αμερικανικός τεχνολογικός κλάδος. Όπως μεταδίδουν οι «FT», οι επιχειρήσεις του κλάδου απέρριψαν αίτημα της κυβέρνησης Τραμπ που τις υποχρέωνε να δεσμευθούν ότι θα σταματήσουν να προμηθεύονται εξοπλισμό από ορισμένες κινεζικές επιχειρήσεις, ένα αίτημα που ουσιαστικά έβαζε στο στόχαστρο τον κινεζικό κολοσσό τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αποκλείοντάς την από τις ΗΠΑ.

H Oυάσιγκτον έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον της Huawei, με το επιχείρημα ότι η εταιρεία συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια, επιδιώκοντας να την αποκλείσει και ζητεί και από τις υπόλοιπες συμμάχους χώρες να ακολουθήσουν το αμερικανικό παράδειγμα. Η Huawei αρνείται τις κατηγορίες περί κατασκοπείας για λογαριασμό του Πεκίνου και υπερασπίζεται τα συμφέροντά της. Σθεναρή και η αντίσταση των επιχειρήσεων.

Προ ημερών, ο πρεσβευτής της Κίνας στη Γερμανία απείλησε το Παρίσι με αντίποινα, εάν αποκλείσει τη Huawei Technologies ως προμηθευτή ασύρματου εξοπλισμού στα δίκτυα 5G, επικαλούμενος τα εκατομμύρια οχήματα που πωλούν οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα. «Εάν η Γερμανία λάβει απόφαση που οδηγεί σε αποκλεισμό της Huawei από τη γερμανική αγορά, τότε θα υπάρξουν συνέπειες», δήλωσε προχθές ο Κινέζος πρεσβευτής, Βου Κεν. «Η κινεζική κυβέρνηση δεν θα καθίσει άπραγη», πρόσθεσε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBG, FT

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα