Xρηματιστήρια: Συνέχεια ανόδου στην Ασία, μικρή διόρθωση στην Ευρώπη

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019 10:31
UPD:10:33
EPA/KIMIMASA MAYAMA

Mετά το κλίμα ευφορίας της προηγούμενης συνεδρίασης και την άνοδο σε επίπεδα-ρεκόρ, με ήπια πτωτικές τάσεις άνοιξαν σήμερα τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς η αβεβαιότητα για το Brexit επανήλθε στο προσκήνιο και εγείρονται κάποια ερωτήματα για την εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 άνοιξε με πτώση 0,5%, με τις μετοχές του κλάδου οικιακών αγαθών να υποχωρούν σχεδόν 2%, συμπαρασύροντας προς τα κάτω και τις υπόλοιπες μετοχές.

Ο STOXX 600 είχε σημειώσει νέο ρεκόρ στη συνεδρίαση της Δευτέρας, ξεπερνώντας τις 418 μονάδες, στον απόηχο της σινο-αμερικανικής εμπορικής συμφωνίας, που αναμένεται να υπογραφεί τον Ιανουάριο. Όμως μετά τον αρχικό ενθουσιασμό, αναλυτές και επενδυτές θεωρούν ότι παραμένουν ακόμη κάποιες ασάφειες στη συμφωνία.

Κέρδη στις αγορές της Ασίας, με τις κινεζικές μετοχές να πρωταγωνιστούν. Ο γενικός δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σαγκάης ενισχύθηκε 1,27% και ο δείκτης στο Χρηματιστήριο της Σενζέν έκλεισε με άνοδο 1,30%. Κέρδη 1,06% και για τον γενικό δείκτη στο Χρηματιστήριο του Χογκ-Κογκ, ενώ στο Τόκιο, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,47%.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • 96601050400
  • HSI
  • SXXP



Σχολιασμένα