Είκοσι χιλιάδες κατασχέσεις αυτοκινήτων το τρέχον έτος

Ερευνα της Stat Bank για την αγορά των τεσσάρων τροχών
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2007 14:17

Στους ελληνικούς δρόμους αναμένεται να πρωτοκυκλοφορήσουν 322 χιλιάδες νέα και μεταχειρισμένα επιβατικά αυτοκίνητα κατά το 2007, ενώ ως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι οι κατασχέσεις από τη πλευρά των τραπεζών θα υπερβούν τις 20 χιλιάδες αυτοκίνητα.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η μηνιαία έρευνα που διεξάγει η Τράπεζα Πληροφοριών για την Οικονομία και τις Επιχειρήσεις STAT BANK, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των κατασχέσεων εμφανίζει αύξηση 20% σε σχέση με το 2006.

Σύμφωνα με την έρευνα της STAT BANK, οι εκπρόσωποι της αγοράς εκτιμούν ότι ο αριθμός των νέων επιβατικών αυτοκινήτων προβλέπεται να αυξηθεί από 267.706 σε περίπου 282 χιλιάδες μονάδες. Αντιστοίχως, ο αριθμός των μεταχειρισμένων που θα πρωτοκυκλοφορήσουν στην εγχώρια αγορά, από 37.220 το 2006 αναμένεται να προσεγγίσει τις 40 χιλιάδες αυτοκίνητα το 2007.

Μέχρι στιγμής, το ενδεκάμηνο Ιανουάριος – Νοέμβριος 2007 η αγορά νέων επιβατικών αυτοκινήτων κινείτο με ρυθμό αύξησης 5,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2006. Η αντίστοιχη αγορά των μεταχειρισμένων (που πρωτοκυκλοφορούσαν στους ελληνικούς δρόμους) κινείτο κατά το 10μηνο με ρυθμό αύξησης 4,4%.

Ανοδικά, όμως, δεν κινείται μόνον η αγορά των επιβατικών αυτοκινήτων. Με μεγαλύτερη επιτάχυνση κινούνται οι κατασχέσεις αυτοκινήτων από την πλευρά των τραπεζών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις εκπροσώπων της αγοράς, ολόκληρο το 2007 οι τράπεζες αναμένεται να εκδώσουν περίπου 50 χιλιάδες αιτήσεις κατάσχεσης ενώ τελικώς οι κατασχέσεις εκτιμάται ότι θα υπερβούν τις 20 χιλιάδες ως το τέλος του έτους. Αυτές αφορούν κάθε είδους επιβατικά αυτοκίνητα – από μικρού κυβισμού ως και υπερπολυτελή οχήματα αξίας πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ. Η διαχείριση και εμπορία των κατασχεμένων αυτοκινήτων ενισχύει την παρουσία ενός άξιου λόγου τομέα επιχειρηματικής δραστηριότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα