Χ.Α.: Δυναμικά κέρδη και τζίρος

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 12:01
UPD:12:06
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Κόντρα στις αρνητικές τάσεις στην υπόλοιπη Ευρώπη, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει σημαντικά κέρδη, με τον γενικό δείκτη να ενισχύεται πάνω από 1,8% και τον τζίρο να έχει ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.

Στους επιμέρους κλάδους, τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών, με τον επιμέρους δείκτη να ενισχύεται πάνω από 3%. Στο τραπεζικό ράλι έχει συντελέσει και η κατάθεση του σχεδίου Ηρακλής για τη μείωση των μη-εξυπηρετούμενων δανείων.

Κέρδη πάνω από 1,5% και για τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, ενώ ξεχωρίζουν σε επιδόσεις και οι μετοχές από τον κλάδο εμπορίου, με άνοδο 2%.

Οι ελληνικές μετοχές και ομόλογα έχουν επιστρέψει στο ραντάρ των ξένων επενδυτών, καθώς οι δυναμικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας,σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες προς τη σωστή κατεύθυνση και τις πρωτοβουλίες φιλικές προς το επιχειρείν από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν συμβάλει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης.

Στο πρόσφατο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link με θέμα «Invest in Greece», ο Αμερικανός μεγαλοεπενδυτής Τζον Πόλσον απηύθυνε κάλεσμα για επενδύσεις στην Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ. Πόλσον επισήμανε ότι ο συνδυασμός των πολυ χαμηλών η αρνητικών επιτοκίων τραπεζικών καταθεσεων συν το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο δρομο της ανάκαμψης σηματοδοτούν τη κατάλληλη στιγμή για οποιοδήποτε είδος επενδυσης σε μετοχές και  ακίνητη περιουσία.

To ελληνικό χρηματιστήριο ξεχωρίζει σε επιδόσεις έναντι των υπολοίπων διεθνών χρηματιστηρίων, με κέρδη πάνω από 45% από τις αρχές του έτους.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα