Ομόλογα: Fed και ΕΚΤ μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 11:37
UPD:11:38
REUTERS/LUCAS JACKSON

Στους ρυθμούς των κεντρικών τραπεζών κινείται η αγορά κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης με τους επενδυτές εν αναμονή των αποφάσεων τόσο από τη Fed όσο και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που συνεδριάζει αύριο. Μικρές μεταβολές στις αποδόσεις, στο 1,34% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς, έχοντας διευρυνθεί κατά μία μονάδα βάση σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο.

Με τους επενδυτές στο περιθώριο, η απόδοση του γερμανικού 10ετούς υποχωρούσε κατά μία μονάδα βάσης, στο -0,2930%, έχοντας απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από το υψηλό τριών εβδομάδων, στο -0,26%, στο οποίο είχε αναρριχηθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Οριακές μεταβολές και στις αποδόσεις των αντίστοιχων γαλλικών και βελγικών τίτλων.

«Fed, ΕΚΤ και δασμοί δημιουργούν νευρικότητα στις αγορές, ενώ τα αντικρουόμενα μηνύματα για τις σινο-αμερικανικές εμπορικές συνομιλίες προκαλούν σύγχυση», εξηγεί ο Μπέντζαμιν Σρόντερ, στρατηγικός αναλυτής στην ING Bank.

H ελληνική αγορά κρατικών ομολόγων αντέχει, παρά τους κραδασμούς, με την απόδοση του 10ετούς κάτω από το 1,35% και έχοντας αποκλιμακωθεί πάνω από 280 μονάδες βάσης από τις αρχές του χρόνου. Η εντυπωσιακή μείωση του κόστους δανεισμού αντικατοπτρίζει την αποκατάταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Σε ένα περιβάλλον πολύ χαμηλών επιτοκίων, τα ελληνικά ομόλογα είναι περισσότερο ελκυστικά για τοποθετήσεις σε σύγκριση με τους τίτλους των χωρών του Βορρά, όπως η Γερμανία, που προσφέρουν αρνητικό επιτόκιο.

naftemporiki.gr

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα