Αγορές: Πτώση σε Ευρώπη, αντιστέκεται η Αθήνα

Τρίτη, 10 Δεκεμβρίου 2019 10:49
UPD:11:03
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Υπό ελαφρά πίεση βρίσκονται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές μένουν μακριά από τα μεγάλα στοιχήματα, σε μία στοιχήματα, που είναι γεμάτη από σημαντικά πολιτικά και οικονομικά γεγονότα. Το Χρηματιστήριο Αθηνών από την άλλη φαίνεται να αντιστέκεται σήμερα, με τον Γενικό Δείκτη να ανακάμπτει ελαφρά στις 10:44 πμ.

Συγκεκριμένα ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί περίπου 0,4%, με τους επενδυτές να είναι επιφυλακτικοί ενόψει των βρετανικών εκλογών της Πέμπτης, αλλά και των κρίσιμων συνεδριάσεων της Fed και της ΕΚΤ. Τα βλέμματα σταθερά στραμμένα και στην κρίσιμη προθεσμία της 15ης Δεκεμβρίου για τους πρόσθετους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές. 

Ο DAX στη Φραγκφούρτη καταγράφει πτώση 0,7%, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο είναι στο -0,6%. Πτώση περίπου 0,4% παρουσιάζουν ο CAC 40 στο Παρίσι, ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη. 

Στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο Γ.Δ. καταγράφει άνοδο 0,38% στις 867,5 μονάδες, με τις εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης να εξασφαλίζουν κέρδη, την ώρα που ο δείκτης της μεσαίας είναι εν πολλοίς αμετάβλητος. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα