ΠΣΕ: Λύση στο πρόβλημα με τον ΦΠΑ

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 13:22

Κοντά στη λύση του σοβαρού προβλήματος που συνιστούσε μέχρι τώρα η μη χορήγηση συμπληρωματικού Ειδικού Διπλοτύπου Απαλλαγής από τον ΦΠΑ στις επιχειρήσεις που εξαντλούσαν το πλαφόν του προηγούμενου έτους πολύ νωρίτερα, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να καταβάλουν τον αναλογούντα ΦΠΑ στους προμηθευτές ή στο τελωνείο - τιμωρούμενοι έτσι για τις καλές εξαγωγικές τους επιδόσεις αντί να επιβραβεύονται - βρίσκεται ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ο ΠΣΕ βρίσκεται στη λύση αυτού του προβλήματος, μετά από πολυετείς προσπάθειες και αγώνες και με στενή συνεργασία που είχε με την αρμόδια διεύθυνση ΦΠΑ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Μετά από σχετική έγκριση της ελληνικής πρότασης από την αρμόδια Συμβουλευτική Επιτροπή ΦΠΑ. της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αναμένεται εντός των ημερών σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, βάσει της οποίας θα δίνεται πλέον η δυνατότητα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για περισσότερες από μία φορές εντός του δωδεκαμήνου, εφόσον εξαντλούν το πλαφόν που τους έχει δοθεί, λόγω αύξησης των εξαγωγών τους.

Αναμένεται η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με αναλυτικές οδηγίες.

Στην ανακοίνωσή του ο ΠΣΕ, ευχαριστεί τόσο τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα, όσο και την αρμόδια υπηρεσία ΦΠΑ για την κατανόηση του δικαίου αυτού αιτήματός μας και την προώθηση της επίλυσής του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα