Talk of the market

Οι τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος
Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2019 10:39
UPD:10:43
REUTERS/LUCAS JACKSON

Οι τηλεπικοινωνίες βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος καθώς πλησιάζει η προθεσμία για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για την Wind, ενώ καταγράφονται κινήσεις και σε άλλα μέτωπα. Ελλάκτωρ και Praxia Bank εξακολουθούν επίσης να είναι στην πρώτη γραμμή της επιχειρηματικής ειδησεογραφίας, ενώ στο οικονομικό μέτωπο η προσοχή στρέφεται βεβαίως στο κοινωνικό μέρισμα. 

  • Στα καλά νέα της ημέρας πιστώνονται τα στοιχεία για την οικονομία, που ευνόησαν την κατανομή του κοινωνικού μερίσματος και δρομολογούν άλλες κοινωνικές παροχές - χωρίς “άγχος” για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία της Ελλ.Στατ. αναπτύσσεται με ρυθμό 2,1% τα τρία πρώτα τρίμηνα, δηλαδή πάνω από το 2% που προβέπει ο προϋπολογισμός. Στο γ` τρίμηνο η αύξηση του ΑΕΠ ανέρχεται σε 0,6% συγκριτικά με το β`, σε τριμηνιαία βάση και 2,3% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018, σε ετήσια.  
  • Δύο φορές καλύφθηκε η έκδοση της Ελλάκτωρ, με τα ξένα χαρτοφυλάκια να έχουν μερίδιο πάνω από τα 2/3 στο σύνολο της προσφοράς για το ομόλογο των 600 εκατ. ευρώ ενώ κάτω από 6,5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο (οριστικοποιείται σήμερα με τον υπολογισμό των προσφορών). Το επιτυχημένο εγχείρημα, που χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο High Yield Green Bond στην Ευρώπη για το 2019, αποτελεί ένα καλό νέο για την ελληνική αγορά.
  • Στις 9 Δεκεμβρίου ορίστηκε η ημερομηνία κατάθεσης μη δεσμευτικών προσφορών για την Praxia Bank, στο πλαίσιο της αναζήτησης στρατηγικού επενδυτή που θα αποκτήσει το πακέτο της Atlas Capital και θα ενισχύσει με νέα κεφάλαια την τράπεζα.
  • Αναβαθμίζεται το ενδιαφέρον στην τηλεπικοινωνιακή αγορά ενόψει της 11ης Δεκεμβρίου, οπότε κατά τις πληροφορίες κατατίθενται οι μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά της Wind. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει BC Partners και Warburg Pincus, με την πρώτη να πρωταγωνιστεί στο χορό των deals της τηλεπικοινωνιακής αγοράς στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μόλις πρόσφατα (7/11), η United Group, που ελέγχεται από την BC Partners, συμφώνησε να εξαγοράσει τη Vivacom, τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στη Βουλγαρία. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2019 η Vivacom είχε έρθει σε συμφωνία με τον όμιλο ΟΤΕ για την εξαγορά της Telecom Albania. Και υπό αυτό το πρίσμα οι κινήσεις της BC Partners έχουν έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.
  • Άδεια πόλη θυμίζει η Αθήνα σήμερα, χωρίς εμπορική κίνηση, λόγω του 24ωρου αποκλεισμού του κέντρου, υπό τον φόβο επεισοδίων στις διαδηλώσεις για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα