Intracom Defense: Νέα σύμβαση 6,5 εκατ. ευρώ με τη γερμανική Diehl BGT Defence

Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 15:16

Νέα σύμβαση για την ανάπτυξη (full scale development phase) πυραυλικής ζεύξης μεταφοράς δεδομένων (Data Link), ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η Intracom Defense Electronics με τη γερμανική Diehl BGT Defence.

Η σύμβαση αφορά στη σχεδίαση Data Link νέας γενιάς για τον έλεγχο από ραντάρ της κατεύθυνσης των πυραύλων εδάφους-αέρος που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία, καθώς και στην παράδοση συγκεκριμένου αριθμού πρωτότυπων συστημάτων για πυραυλικές δοκιμές πιστοποίησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η σύμβαση περιλαμβάνει και option για την ανάπτυξη της πυραυλικής ζεύξης δεδομένων καθολικής χρήσεως (Universal Missile Data Link - UMDL). Το σύστημα UMDL χρησιμοποιεί την παραπάνω τεχνολογία σε εξαιρετικά περιορισμένο μέγεθος και βάρος και προορίζεται για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς τύπους πυραύλων.

Παράλληλα, προβλέπεται η συμμετοχή της Intracom Defense Electronics στη μελλοντική πρώτη φάση παραγωγής του Data Link για περιορισμένο αριθμό πυραύλων, προϋπολογισμού τεσσάρων εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η συμμετοχή της εταιρείας στη φάση πλήρους παραγωγής του UMDL θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα