Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2007 15:16

Intracom Defense: Νέα σύμβαση 6,5 εκατ. ευρώ με τη γερμανική Diehl BGT Defence

Νέα σύμβαση για την ανάπτυξη (full scale development phase) πυραυλικής ζεύξης μεταφοράς δεδομένων (Data Link), ύψους 6,5 εκατ. ευρώ, υπέγραψε η Intracom Defense Electronics με τη γερμανική Diehl BGT Defence.

Η σύμβαση αφορά στη σχεδίαση Data Link νέας γενιάς για τον έλεγχο από ραντάρ της κατεύθυνσης των πυραύλων εδάφους-αέρος που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία, καθώς και στην παράδοση συγκεκριμένου αριθμού πρωτότυπων συστημάτων για πυραυλικές δοκιμές πιστοποίησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η σύμβαση περιλαμβάνει και option για την ανάπτυξη της πυραυλικής ζεύξης δεδομένων καθολικής χρήσεως (Universal Missile Data Link - UMDL). Το σύστημα UMDL χρησιμοποιεί την παραπάνω τεχνολογία σε εξαιρετικά περιορισμένο μέγεθος και βάρος και προορίζεται για χρήση σε πολλούς διαφορετικούς τύπους πυραύλων.

Παράλληλα, προβλέπεται η συμμετοχή της Intracom Defense Electronics στη μελλοντική πρώτη φάση παραγωγής του Data Link για περιορισμένο αριθμό πυραύλων, προϋπολογισμού τεσσάρων εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι η συμμετοχή της εταιρείας στη φάση πλήρους παραγωγής του UMDL θα ξεπεράσει τα 30 εκατ. ευρώ.