Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Απώλειες στο Χ.Α.

Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2019 13:52
UPD:13:53
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Aνοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένη την προσοχή τους στις εξελίξεις γύρω από τη σινο-αμερικανική εμπορική διαμάχη, αλλά και τη συνεδρίαση των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ. Θετικά πρόσημα σε Φραγκφούρτη και Παρίσι, πτώση στο Λονδίνο. Πτώση και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί 0,55%.

Στην Ευρώπη, ο πανευρωπαϊκός STOXX 600 κατέγραφε ήπια κέρδη, με τους περισσότερους κλάδους σε θετικό έδαφος. Οι μετοχές των εταιρειών με είδη οικιακής χρήσης ξεχώριζαν σε επιδόσεις, μετά τις πληροφορίες ότι η Kering εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του ιταλικού brand Μoncler, με τη μετοχή της Moncler να κάνει άλμα 9%.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στη σινο-αμερικανική διαμάχη, μετά τις πληροφορίες του Bloomberg ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην πρώτη φάση μιας προκαταρκτικής συμφωνίας. Παρ' όλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθεί μια απόφαση μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020. To ενδιαφέρον στρέφεται και στη συνεδρίαση του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών και Εξαγωγών Κρατών, που αναμένεται να αποφασίσει νέες μειώσεις στην παραγωγή. 

Τα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωναν άνοδο, πλην του Λονδίνου, με τον FTSE 100 να υποχωρεί 0,12%. Μικρή άνοδος σε Φραγκφούρτη, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ήταν ενισχυμένος 0,82% και στο Mιλάνο ο FTSE MIB κατέγραφε κέρδη 064%.

Αντίθετη η εικόνα στο Χ.Α., με τον γενικό δείκτη να καταγράφει απώλειες 0,55% και τον τζίρο στα 20 εκατ. ευρώ.  Από τους επιμέρους κλάδους, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει ο κλάδος του Εμπορίου (+3,17%) και των Πρώτων Υλών (+2,35%), ενώ ισχυρές πιέσεις δέχονται οι μετοχές του κλάδου των τραπεζών, με απώλειες πάνω από 1%.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • DAX
  • ΓΔ
  • PX1



Σχολιασμένα