Χ.Α.: Σε θετικό έδαφος ο γενικός δείκτης - Όλα τα βλέμματα στο Eurogroup

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 12:13
UPD:12:15
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε θετικό έδαφος επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup, αλλά και στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο γενικός δείκτης κατέγραφε κέρδη 0,44%, στις 885 μονάδες και με τον τζίρο στο πρώτο δίωρο των συναλλαγών να έχει ξεπεράσει τα 9 εκατ. ευρώ. Οι περισσότεροι επιμέρους κλάδοι κινούνταν ανοδικά. με τις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης και τράπεζες να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Στον αντίποδα, πιέσεις ασκήθηκαν στις τεχνολογικές μετοχές και στον κλάδο χημικών.

Η συνεδρίαση του Eurogroup θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας, καθώς κρίνεται η αποδέσμευση 767 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, τα οποία πέρα από κάλυψη δανειακών υποχρεώσεων αποτελούν (εν μέρει) εν δυνάμει επενδυτικά κεφάλαια. H απόφαση για τον τρόπο αξιοποίησή τους δεν θα ληφθεί σήμερα, όπως έχει ξεκαθαρίσει Ευρωπαίος αξιωματούχος, αλλά το θέμα πιθανότατα θα συζητηθεί. Καταλύτης θα είναι η στάση της Γερμανίας. Η συνεδρίαση του Eurogroup πραγματοποιείται την ώρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, βρίσκεται στο Λονδίνο για τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου θα έχει επαφές με σημαντικούς ηγέτες.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα