ΔΕΗ: Φωτοβολταϊκό πάρκο στη Μεγαλόπολη

Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2007 23:01
UPD:16/12/2007 13:23

To φωτοβολταϊκό πάρκο που ετοιμάζει η ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη παρουασίασε σήμερα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης, Τάκης Αθανασόπουλος.

Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι το φωτοβολταϊκό αυτό πάρκο θα είναι ισχύος 500 μεγαβάτ και πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο της Ευρώπης, ενώ σημείωσε πως θα απασχολεί με την ολοκλήρωσή του το έργο 70-100 άτομα σε μόνιμη βάση και θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης αφού πολλοί είναι αυτοί που θα θέλουν να επισκεφθούν και να το δουν από κοντά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ ανέφερε επίσης ότι το 2011 θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει και το συγκρότημα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που ετοιμάζεται στην περιοχή με φυσικό αέριο συνολικής ισχύος 800 μεγαβάτ.

Ο κ. Αθανασόπουλος εξήγγειλε και την παραχώρηση σημαντικής έκτασης ιδιοκτησίας της ΔΕΗ στο Δήμο Μεγαλόπολης για την δημιουργία βιομηχανικού πάρκου ενώ για τη δημιουργία χώρου διάθεσης βιομηχανικών αποβλήτων στην περιοχή είπε ότι η ΔΕΗ έχει υποβάλει αίτηση για τη δημιουργία τέτοιου χώρου για την ταφή αμιάντου και μόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα